ÖN İZLEME 30 Aralık 2020 – 30 Ocak 2021

Zeynep Akgün, Narek Arzoumanyan, Roman Babakhanian, Gurgen Babayan, Berkay Buğdan, Vahram Davtian, Sedat Girgin, Vav Hakobyan, Mehmet Resul Kaçar, Mesut Karakış, Daron Mouradian, Kirkor Sahakoğlu, Evgenia Saré, Sayat Uşaklıgil, Leo Leo Vardanyan

Sanat, hayatın hayallerle bir araya geldiği noktadan doğar ve hayatımızı ve hayallerimizi besleyerek hiç bitmeyen bir döngü oluşturur. Hayat, hayal, sanat birbirini besleyerek dünyadaki kötülükleri yenmenin, ruhumuzu iyileştirmenin yolunu açar. Sanat, etrafımızdaki çirkinlikleri unutup güzele bakmamızı ve hayatı eleştirirken bile iyilikleri görmemizi sağlar. Bu yönüyle sanat, kuşkusuz insanın gerçekleştirdiği en iyi üretimdir. Özellikle içinde bulunduğumuz şu kasvetli günlerde sanatın iyileştirici gücü hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyduğumuz güvenli bir limandır.

Pandemi koşulları sebebiyle Contemporary İstanbul 2020 bu yılki etkinliği, fiziki olarak önümüzdeki Nisan-Mayıs aylarına ertelerken 21 Aralık - 6 Ocak tarihleri arasında ise sadece sanal ortamda gerçekleştirme kararı almak durumunda kaldı. Her ne kadar fuar sanal ortamda üç boyutlu olarak detaylı izlenebiliyor olsa da eserlerle karşı karşıya geldiğimiz anki hazzı yakalamak pek mümkün görünmüyor. Galeri 77, işte bu etkinliğe özel hazırladığı sergide yer alan işlerden büyük bir titizlikle seçerek oluşturduğu çarpıcı bir seçkiyi Karaköy’deki mekânında ziyaretçilerin yakından inceleyebilmelerine olanak sağlayacak şekilde tüm sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

“Ön İzleme” ismini taşıyan sergi, galerinin yurt içi ve dışından temsil ettiği sanatçılar arasında yer alan Zeynep Akgün, Narek Arzoumanyan, Roman Babakhanian, Gurgen Babayan, Berkay Buğdan, Vahram Davtian, Sedat Girgin, Vav Hakobyan, Mehmet Resul Kaçar, Mesut Karakış, Daron Mouradian, Kirkor Sahakoğlu, Evgenia Saré, Sayat Uşaklıgil ve Leo Leo Vardanyan’ın fuar için özel olarak ürettiği birbirinden seçkin eserlerden oluşuyor. Hayatın çılgın anlarının karikatürize edildiği eserler, dinginliğin resmedildiği eserlerle tamamlanıyor. Tıpkı hayatımız gibi karmaşa ve sadeliği bir araya getiren bu seçki, zıtların bütünlüğünü mükemmel biçimde gösteriyor.

Farklı kavramlar, üsluplar ve üretim teknikleriyle harmanlanan “Ön İzleme” isimli bu seçki, hem bizlere ertelenen fuarda yer alacak Galeri 77 sergisine dair bir fikir verirken hem de izleyici için çok sayıda çeşitlilik sunarak bunlar arasında mukayese ve ilişkiler kurma imkânı sağlıyor, günlük sıkıntılarımızdan uzaklaşıp ruhlarımızı güvenli bir limanda dinlendirebileceğimiz çok sesli görsel bir şölen de yaratıyor.

GALERİ 77

  • Hacımimi Mah. Necatibey Cad. Sakızcılar Sok. No: 1/E Karaköy Beyoğlu, İstanbul
  • Açılış → 30 Aralık 2020, 10.00-18.00
  • Ziyaret Saatleri → Pazartesi – Cuma, 10:00-18:00
  • Koordinatör Arus Yumul
  • Online Tasarım Arus Yumul
  • Düzenleyen Buğra Uzunçelebi

Öne Çıkan Eserler